Emile Hartkamp


Emile Hartkamp (Apeldoorn, 31 oktober 1959) is een Nederlandse zanger, componist en tekstschrijver, stadionspeaker van Vitesse en producer voor verschillende Nederlandstalige artiesten. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de tekst en muziek van de nummer één hit Heb je even voor mij, gezongen door Frans Bauer.

17
In de jaren 90 gaat Hartkamp zich meer toeleggen op het produceren van en tekstschrijven voor andere artiesten. Hij produceert samen met Riny Schreijenberg in 1991 het album Zolang Je Van Geluk Kunt Dromen van Koos Alberts en in 1992 Op Weg Naar Het Geluk, het debuutalbum van Frans Bauer. Schreijenberg richt het platenlabel TipTopRecords op, en gaf Hartkamp de kans om de artiesten van zijn stal te produceren. Behalve met Bauer en Alberts werkt Hartkamp onder meer met de zangeressen Hanny, Marianne Weber en Charlène de Lange. In 2004 is hij de producent van Gewoon Jannes van de zanger Jannes. In [2001]] ontving hij een Gouden Harp voor zijn oeuvre. In 2004 maakt Hartkamp deel uit van het panel van het televisieprogramma 1000 Sterren Stralen waarin gezocht wordt naar nieuwe sterren van het Nederlandse levenslied. Ook werkt hij in 2005 mee aan het Talpa-programma De NiX Factor, waarin hij één van de kandidaten begeleidt. In 2007 produceert Hartkamp samen met vaste compagnon Norus Padidar het platina album ‘Doe maar gewoon'[2] van René Froger.

Emile zit samen Daniël Dekker en zangeres Tatjana Simic op 1 februari 2009 in de vakjury van het Nationale Songfestival. Van de liedjes die de deelnemende De Toppers zingen is het nummer Angel Of The Night de favoriet van de jury, maar het publiek kiest voor Shine. In 2010 schreef Hartkamp de muziek voor Take Me to Ibiza , een nummer van Jan en Anny[3]. Daarnaast produceerde hij voor hen Together Again. In september 2010 wint Hartkamp de BUMA NL Lifetime Achievement Award omdat hij volgens de jury een belangrijke bijdrage geleverd heeft aan de populariteit en kwaliteit van het Nederlandse lied.[4] In 2010 sluit Hartkamp een meerjarige en exclusieve overeenkomst met muziekuitgever Talpa Music. Als Patty Brard (ex-Luv’) weer gaat optreden als soloartiest en de feesttenten langs gaat met Nederlandstalig repertoire, schrijft Hartkamp haar single Morgen Kan Het Weer Anders Zijn. De producer gaat de studio in met de Noordwijkse feestzanger Alex, bekend van de hitsingle Een Bossie Rode Rozen uit 1999. Nu heeft de Arnhemmer zo’n 1600 liedjes op zijn naam staan.

In september 2011 wint Hartkamp de BUMA NL Award voor beste auteur.

Overzicht van losse opvallende niet eerder genoemde hits:
Ik weet dat er ’n ander is – Marianne Weber
Sneeuwwitte vredesduif – Marianne Weber
’n Meisje huilt – Marianne Weber De italiaan – Marianne Weber
Eenmaal in je leven – Koos Alberts
Wanneer je alles hebt verloren in je leven – Koos Alberts
’n Beetje Meer – Jannes
Mijn naam is Jannes – Jannes
Addio Amore Addio – Jannes
Zwevend naar ’t geluk – Jannes
Doe Maar Gewoon – René Froger
Uit m’n Bol – Andre Hazes
C’est la Vie – Rene Riva
D’r uit is d’r uit – Max Muiderman
Daar sta je dan – Rene Froger
Waarom, waarom, waarom – John de Bever
Mag ik met je dochter op stap – Grad Damen
Ik wil ’n beetje dit – Willem Barth
Ik heb je lief – Erna Temming
Laat ze maar lullen – Peter Beense